برگزاری وبینار تحلیل روایت محور منظومه های نظامی

۲۰ اسفند ۱۳۹۹ | ۲۱:۵۰ کد : ۶۰۵۲ اخبار
به مناسبت بیست و یکم اسفند ماه مصادف با روز بزرگداشت نظامی گنجه ای وبینار تحلیل روایت محور منظومه های نظامی در روز سه شنبه مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۱۹ در سرویس جلسات آنلاین دانان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن برگزار گردید.

در این وبینار که با حضور دکتر عبدالرضا مدرس زاده دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی کاشان، رئیس مرکز تحقیقات زبان شناسی کاربردی واحد، دکتر مجتبی محمدی، مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی مرکز تحقیقات زبان شناسی کاربردی واحد، دکتر شهین اوجاق علیزاده و جمع کثیری از مشتاقان زبان و ادبیات فارسی و علاقمندان به نظامی گنجه ای برگزار گردید، ابتدا دکتر علیزاده ضمن خوش آمد گویی به دکتر مدرس زاده و شرکت کنندگان گرامی، گزیده ای از رزومه استاد را برای آشنایی شرکت کنندگان قرائت کردند.

پس از آن رئیس مرکز، دکتر محمدی ضمن خوش آمد گویی به دکتر مدرس زاده و تشکر از استقبال گسترده استادان و دانشجویان و علاقمندان به ادب فارسی گزارشی از فرایند تصویب مرکز تحقیقات زبان شناسی کاربردی واحد رودهن و فعالیت های انجام شده پس از تصویب مرکز را، از سه سال گذشته تاکنون ارائه دادند.

در ادامه دکتر مدرس زاده، استاد دانشگاه، شاعر و نویسنده به عنوان سخنران این وبینار ضمن تشکر از دعوتشان، از نظامی به عنوان شاعر نامدار فارسی زبان ایرانی یاد کردند که توانسته است (درکنار خاقانی) شعر و ادب پارسی را به جایگاهی ممتاز و شایان توجه برساند. سپس ایشان به بررسی و تحلیل روایت محور منظومه های نظامی پرداختند و از مهمترین مطالبی که در تحلیل ساختار روایت مثنوی ها و منظومه های نظامی به آن ها پرداخته شد اشاره به مخاطب پنهان در هر یک از سروده های نظامی بود که به ترتیب این مخاطب در "منظومه های مخزن الاسرار، لیلی و مجنون، خسرو و شیرین، هفت پیکر و اسکندرنامه" مورد بحث و بررسی قرارگرفت. این بخش یکی از بخش هایی بود که توجه مخاطبان را به خود جلب کرد. این سخنرانی پربار با پرسش های شرکت کنندگان و پاسخ های استاد به پایان رسید.